Holzer, Christian
Myclub toppbild text
Här visas nyheter.

Välkommen på årsmöte 7 september

2 aug, 2023
Egenutgivarnas årsmöte 2023 äger rum torsdagen den 7 september klockan 19.30. Alla medlemmar hälsas varmt välkomna! Läs mer

Basebo förlag ger ut egna böcker sen 2014, ca en till två titlar per år. Vi gör även böcker i uppdrag av andra, och då erbjuder vi service längs hela vägen, från idé till färdig produkt. Vi har ett väl etablerat kontaktnät i alla led (manus, korrläsning, foto, formgivning och layout, tryck, distribution) och gillar helt enkelt bra böcker.

VD och ägaren Christian Holzer bor på landsbygden mellan Hultsfred och Vimmerby, med katt och höns och nära till sjön. Christian, som ursprungligen är från Tyskland, utforskar sedan 1996 norra Småland till fots, med cykel, båt, skridskor, bil och tåg, och vill inspirera andra till att upptäcka regionen och naturen.

Han är utbildad civilekonom och har jobbat inom många olika områden, både som anställd (bl a health care, transport, arbetsmiljö) och med eget företag (rådgivning för kollektivtrafik). Med olika ideella uppdrag är han engagerad i landsbygdsutvecklingen och det lokala föreningslivet.

Stuguthyrningen han driver i Basebo har lett till många spännande möten med gäster från hela världen och med bygdens invånare. Dessa möten har resulterat i både vackra och annorlunda guideböcker om olika områden i nordöstra Småland och det var så som förlaget tog sin början, i 2014.

Hållbarhet prioriteras hos Basebo förlag:
– urval av titlarna (lokala författare, inriktning lokala guideböcker)
– tryck på FSC-papper (alla böcker)
– klimatneutral produktion (sen 2018)
– 100% eldriven bil (sen 2015)
– publik laddstation för elbilar (se här och sök "Basebo")
– solcellsanläggning med 14 MW effekt (sen 2015)
– miljöcertifierad förpackningsmaterial
– företagets vinst placeras efter hållbarhetskriterier (f n i solceller)
m m.

"Genom sina böcker inspirerar Christian till att upptäcka regionen och naturen. Med sitt skrivande i kombination med sin turistiska verksamhet och sitt engagemang möter han människor såväl lokalt som från hela världen. Christian är en inspirerande kreativ entreprenör och en uppskattad ambassadör för Hultsfreds kommun och Småland."
Ur motiveringen till kulturpriset 2020
Hultsfreds kommun, 14 december 2020

Kontakta föreningen

info@egenutgivarna.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub