Hammarstedt, Anita
Myclub toppbild text
Här visas nyheter.

Välkommen på årsmöte 7 september

2 aug, 2023
Egenutgivarnas årsmöte 2023 äger rum torsdagen den 7 september klockan 19.30. Alla medlemmar hälsas varmt välkomna! Läs mer
Md emma framsida miniatyr  1
Emma är en historisk roman från mellankrigstiden 1920-1940. Vi får följa Emma som växer upp med en sträng far som styr hennes tillvaro. När Emma blir med barn vid 17 års ålder skickas hon hit och dit efter hans direktiv. Efter att ha fött barnet på en privat förlossningsklinik adopteras barnet bort utan hennes vetskap. Emma får nog och rymmer till Stockholm där hon skapar sig ett nytt liv.

Som nybliven pensionär började tankarna på att skriva ner mitt liv för att bevara historien för barn och barnbarn. Jag tog kontakt med Göran Fagerström på Bokverket när jag hade skrivit klart och han hjälpte mig att göra en fin bok som jag helt enkelt döpte till Mitt liv. Skrivandet gav mersmak och påhejad av Göran och min sambo Pierre fick jag efter två års efterforskningar ihop boken Fyra generationer kvinnor som handlar om min farmor och ytterligare tre generationer bakåt i tiden. Efter en andningspaus kom en roman, Tillfälligheter 2015. Sen var det dags för ytterligare en släkthistoria, Från Rörstrand till Rio, som jag grundade på min mammas kusin farfars (Lars Johan Eriksson) dagboksanteckningar. Den blev klar 2017. Mina läsare funderade: Vad hände sedan. Det undrade jag också och drog igång efterföljaren, De som återvände. 2019 var den klar. Jag kan säga att utan att ha vetat nästan någonting när jag började hade jag fått nya släktingar både i Sverige och i USA. 2022 kom romanen Emma, där man får följa henne under efterkrigstiden. Till hjälp vid tillkomsten av dessa böcker har Göran Fagerström funnits hela tiden och vi har fått ett otroligt fint samarbete genom åren.

Kontakta föreningen

info@egenutgivarna.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub