Forsgren, Rana R
Myclub toppbild text
  • Fuck MS - Min ändrade inställning till situationen
    SKÖNLITTERATUR, SJÄLVHJÄLP OCH PERSONLIG UTVECKLING
    E-BOK: ISBN
    9789178199181. Mjukpärm: ISBN 9789180201681


"I boken efter "Kvicksilver", inser jag att jag ändrat mina åsikter om mycket, eller kanske inte ändrat dem rakt av. Kanske mer ändrat inställning och lösning på mycket av det som drabbat mig. Väljer man att läsa också "Kvicksilver", så är det heller inte så svårt att räkna ut. Jag fortsätter också att låta mina vänner höras och synas, med hjälp av de inlägg jag gjort i boktexten. Då jag allt som oftast tycker precis som de och kvinnan som startade den MS-gruppen är: "Marika Mystica Dolmseth Norberg", så stort tack till henne!

Kvicksilver - Jag diagnostiseras som MS-sjuk. Skönlitteratur, Självhjälp och personlig utveckling
E-bok: ISBN 9789177739968. Mjukpärm: ISBN 9789177739456.

"Till sist hade nattvak och amning tärt på mina krafter ordentligt, men också efter den andra sonen kunde jag återgå till arbetet i vanlig ordning efter mammaledigheten. Även om jag nu var både trött och less på det mesta. Trotts den mycket begränsade nattsömnen, så tillät jag ändå inte mig själv att sova den minsta lilla stund under dagtid. Jag gav mig inte ens tiden att jämföra barnets beteende efter olika saker jag själv ätit. Orsakerna till magknip kan ändå vara många, det kan till och med finnas olika orsaker vid olika tillfällen. Det blev ett helt enkelt ett detektivarbete jag inte tyckte mig ha tid med. Därefter kom ändå några år fria från märkliga domningar och smärtor, och det kändes helt enkelt rätt bra en tid …, förutom att jag alltid var så himla trött. Det har ändå alltid varit viktigt för mig att vara som "alla andra" och jag fick sannerligen kämpa för det. Problemet är kanske ändå att något sådant aldrig funnits."

Här visas nyheter.

Välkommen på årsmöte 7 september

2 aug, 2023
Egenutgivarnas årsmöte 2023 äger rum torsdagen den 7 september klockan 19.30. Alla medlemmar hälsas varmt välkomna! Läs mer
Md screenshot 2022 05 10 at 11 11 47 pinterest
StorNickes barn
Md screenshot 2022 05 10 at 23 16 32 l gg upp p  facebook


Adress: Storgatan 51 A, 93130 Skellefteå
E-post: ninarlinder@outlook.com


Md presentation
2023-10-11 Varje år försöker jag göra reklam för Skellefteå på mitt sätt. Men att välja bland bilder, plocka upp nytt, kasta gammalt och så vidare kan faktiskt vara ganska svårt. Om man är fler än en vill säga! Alla tycker nämligen inte likadant även om de flesta vill ha fördelarna med det. OM de alls ser dem naturligtvis. Så varför då sitta och slita sitt snabbt grånande hår och göra sig åbäket med sånt här? Tjaaa ... Jag älskar Skellefteå och jag lägger gärna ned tid i det och dem som faktiskt bryr mig, är väl det enkla svaret. Ett mer komplicerat är att målandet både i hårddisk och på akvarellpapper och panåer triggar min tanke och fantasi. Lösgör knutar, fallgropar och gåtor, stora som små.
Screenshot 2023 04 17 at 23 58 38 vector design element  gold colored sheet music   musical notes melody
2023-04-22 Just nu knakar det i varenda liten led och broskskiva och jag ser mest film och lyssnar på musik. Så tittade solen fram i morse och jag fann mig några penslar, färg och papper ... Just nu sitter jag och funderar på jazz, hur målar jag i jazzens makabra färger, vilka är de?

2022-05-03 - I ännu ett av mina MS-skov, tar jag en längre paus med skrivandet!

Mitt skrivande


Jag har nog skrivit på det mesta under min barndom. Det var först i medelåldern jag tog mig i kragen, och "ordbehandlade" mellan två pärmar och i korrekt sidnumrering. Med andra ord så var det sannerligen "bättre sent än aldrig", för min del. Jag har hjälpt mig själv till det som existerar idag, och försöker hjälpa andra så mycket jag kan. Dock är jag inte någon lärare, men tipsa gör jag gärna om jag kan.

Boktips och länkar på Facebook:


Idag har jag då hunnit skriva tre böcker och skriver nu på en fjärde som jag redan namngett: "Familjen Komsa", och det blir verkligen något helt annorlunda för min del. En "Slow Fiction".

Md screenshot 2022 05 10 at 11 12 59 pinterest
Md screenshot 2022 05 10 at 11 14 20 pinterest


2022-02-09

Alla sätt att få till en bok är nog bra, bara man lyckas med det. Då jag själv har MS så långt tillbaka som 23-årsålder, så är ändå ordbehandlaren ett måste. Det finns inte en suck att jag skulle klara av att återge någon berättelse alls utan den. Det har ändå tagit mig en hel del år att få till någon form av ordning på skrivandet. Vilket i mitt fall egentligen inte handlar om skrivandet, utan om kunskapen runt skrivredskapet.

Jag har gått kurser av alla möjliga slag vilka har varit otroligt jobbiga. På något sätt var det ändå de kurserna som gav mig en spark i baken att ställa i ordning det som funkar för MIG. Att tala om för mig HUR man ska göra för att få till en bok med kapitel och innehåll i ordning, det vet jag i dag är lönlöst. Talar man istället om VAD det är man vill ha, så fixar jag det på mitt sätt. Vilket https://www.elementx.se/ lyckades med. Sen om alla gillar det jag skriver är ju en annan sak, men klarar jag bara av att släppa lite på "prestige-ångesten" så kan jag utvecklas likväl som alla andra.

I min MS har jag stora behov av att hålla både fingrar och händer i rörelse ... = Alltså skriver jag. Det är idag mitt liv, och jag älskar att leva!


Familjen Komsa - Stigande sjö

"Vid "utlottningen" av Neiila, Sígne och Arsa, hade både bönder och affärsmän lockats till Luokta av Sitarådet. Med löfte om gratis arbetskraft till gården naturligtvis, men det var inte tal om något lugn de gånger de träffades. Brännvinet av malört var också en "gäst" och man kastade helt enkelt tärning om "arbetskraften" som överlevt "den röda natten". Då Kyrkan bannlyst alla spel hade Sitarådet istället kallat tärningen för "lott", och på så sätt kommit undan förbudet. Trots alla Sitarådets stränga förbud blev ändå "den röda natten" en omtalad händelse, just tack vare den så kallade "gästen".

Med andra ord, hade det inte varit någon större ansträngning för "Stalo Fjällblod" att komma över vetskapen, att tre barn av Komsablod fortfarande var vid liv. I sin tur sökte Stalo rätt på byns samlingsplats, och grävde sig ned under värdshuset och väntade. I sju år hade det sedan bara varit lugnt och stilla, om man inte räknade med sönerna Piroks handgemäng förstås. De slagsmålen dolde det mesta av det som hände, och det ingen visste något om kunde lugnt fortsätta att växa under värdshuset.

Det som bäddats ned i Málagesjön för tillväxt, hade också goda möjligheter att äta ur fiskarnas nät och utvecklas. I sjöns mitt kunde det ibland formligen explodera av Stalos kalvar. Tömda fisknät flöt trasiga iland till bybornas ilska, och byborna gav nomaderna skulden. Vilket naturligtvis underlättade allt för Stalo, där han låg och njöt under värdshuset i lugn och ro."

Md recension blending
2021-12-13 Stort tack för recension, Sara Linder!
Md screenshot 2021 11 15 at 10 18 49 https webshop publit com
2021-11-15, kom sig också E-boken på plats!
Safe image.php
2021-11-26 Tack för din recension, Eva-Marie!
Screenshot 2021 11 02 at 14 53 06 myclub hemsida
Blending. Mjukpärm, 2021-10-01
Screenshot 2021 11 02 at 15 03 10 myclub hemsida
Md facebook
Min Facebooksida

Kontakta föreningen

info@egenutgivarna.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub