Öberg, Staffan
Myclub toppbild text

Staffan Öberg

Webbplats: Staffan Öberg

Epost: staffan@anasys.se

Md staffan04 2020 420x420

Jag bor i dag i Stockholmstrakten men har mina rötter i Höga kusten, området runt Härnösand – Örnsköldsvik som har sitt namn efter den stora landhöjningen som mätbart pågår varje år. Jag gick i skolan i Kramfors och pluggade sedan IT, matematik och statistik vid Umeå Universitet. Jag jobbade på 70-talet på Bofors, Sveriges Radio, på Skogshögskolan/SLU, på 80-talet på Vattenfall och sedan 1987 har jag varit egenföretagare. Nu ingår författarskap med bokutgivning i företaget. 2010 blev jag inspirerad av Stieg Larsson och Millennieböckerna att själv börja skriva romaner. Jag ger ut mina böcker själv och har ett antal bokserier som kommer ut allt eftersom kreativiteten levererar.

Böcker:

 • 2020 Vreden i Yttsäter
 • 2019 Mardrömmar
 • 2018 Protester i Yttsäter
 • 2017 Vilse på kryssningen
 • 2017 Leas livvakt
 • 2016 Leas armé
 • 2016 Hemligheter i Yttsäter
 • 2015 Mörka nätter i Yttsäter
 • 2015 Morden i Yttsäter
 • 2015 Vem är Lea?
 • 2014 Seniorer på gång
 • 2013 Äntligen senior

Äntligen Senior har utgått och ersatts av Vilse på kryssningen. Seniorer på gång finns som storpocket, men kommer så småningom att ersättas av Vilse på plankan och Vilse med ekan. Övriga böcker trycks som standardpocket på cirka 220 sidor. Alla böcker finns som e-böcker. De sex böckerna Morden i Yttsäter, Mörka nätter i Yttsäter, Hemligheter i Yttsäter, Vilse på kryssningen, Vem är Lea? och Leas armé finns som e-ljudböcker. De kan köpas i Internetbokhandel, på streaming och lånas på bibliotek med appen Biblio. Kontakta personal på ditt bibliotek om någon bok saknas och säg till dom att ta in boken till sin katalog.

Om du vill veta mer om mina böcker går du vidare här till min webbplats staffanoberg.se


Md staffan berg med b cker 200414
Böcker som för närvarande är publicerade.

Mörka händelser i Yttsäter är kanske den mest populära bokserien med fem romaner, varav den senaste kom ut i år. Olikt en del andra författares bokserier är Yttsäterserien en följetong som inte kan läsas fristående, utan bör läsas som en lång berättelse och i rätt ordning. Följetongen startar med Morden i Yttsäter (2015) och handlar om människorna i en liten by i södra Norrland som i första boken drabbas av våldsbrott, bland annat ett trippelmord. Därefter får läsarna följa med hur de boende drabbas av den ena olyckan efter det andra, till vad som kanske är en slutlig upplösning.

I bok nummer två, Mörka nätter i Yttsäter, slår en mördare till under en vinterstorm. Den lilla byns fjärde offer hittas flått och upphängt i en skog och allt vänds upp och ner. Berättelsen fortsätter i Hemligheter i Yttsäter där en journalist tror sig veta vem som är mördaren. I nästa bok, Protester i Yttsäter, hoppar handlingen fram sju år i tid men det finns ett samband med tidigare händelser. En knarkliga begår en otäck gruppvåldtäkt som journalisten Susan Melarus skriver om. Hon dras ner i en våldsspiral och en kollega till henne blir torterad, men båda räddas av en mystisk beskyddare.

I senaste boken, Vreden i Yttsäter, den femte i serien, utspelar handlingen sig direkt efter del fyra och kretsar åter igen runt en gruppvåldtäkt. De skyldiga blir angripna av en okänd varelse som även räddar de två journalisterna Susan Melarus och Sven-Olof Buke än en gång, när de försöker nysta i vad som egentligen händer, i konkurrens med polisen.


Berättelsen om Lea är min andra spänningsföljetong, i tre delar. Lea kommer från en annan värld, Dommvärlden. Hon skickas på uppdrag till världen med de vanliga människorna där hon räddar unga kvinnor från sexhandel och slaveri. Spänning, fantasy och romantik korsas i miljöer från Stockholmstrakten, men i den tredje boken åker Lea norrut till Höga kusten för att leta efter en kidnappad utrikesminister.

Nästa roman Mardrömmar, som inte ingår i någon serie, blev "en mycket skruvad" berättelse om livet i en studentkorridor i Umeå på 1970-talet. Berättelsen utspelas även i Kramforstrakterna. Till att börja med var boken tänkt som en feelgoodroman, men när den skrevs blev den alltmer våldsam. I boken beskrivs hur unga män utnyttjas och får betala för det senare i livet.

Jag skriver även rena feelgoodromaner och när jag inte skriver böcker gillar jag långvandringar. Jag har rest på aktiva fjällvandringsemestrar i exempelvis Sverige, Norge, Spanien, Alperna och Nepal.

Yttsäterserien kallas för äventyrsdeckare. Vad jag menar med det får du veta i ett videoreportage på Svenska Deckarfestivalen 2020.

Kontakta föreningen

info@egenutgivarna.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub