Nozlin, Annah
Myclub toppbild text

Annah Nozlin

www.nozlin.se

Md 033 img 5864 edit
Annah Nozlin, foto David Asplund

Jag skriver fantasy, magisk realism och dystopi, samt historiskt med inslag av folktro och saga.

Min åttonde bok är en historisk roman som utspelar sig för 1500 år sedan ungefär där jag bor nu. Man har hittat fynd efter stolphål och begravningsbål och vet att det har funnits människor som bott här, men skriftliga källor saknas på vad folk gjorde. Jag berättar om människorna, deras liv, strider, kärlek och död. Gudinnorna som blandar sig i och trollen med sedvänjan att byta barn med människorna.

Att skriva böcker har länge varit en fritidssysselsättning för mig, men från och med 2015 jobbar jag deltid och skriver böcker på deltid. 2011 startade jag det egna förlaget Annah Nozlin AB och sedan 2021 ges alla böcker ut i egen regi i tryckt upplaga samt e-böcker.

Jag är född 1975, är utbildad civilingenjör och jobbar som teknikkonsult. Fritiden delades tidigare även med sporter så som klättring och aikidoträning, en japansk kampkonst, som jag efter många års träning har svart bälte i. Jag bor med man och barn i ett falurött hus och tycker om att pyssla i trädgården. Vill du följa mig på Instagram eller Facebook blir jag glad.

Md framsida gudinnornas tid
Gudinnornas tid är en historisk roman där folktro och gudinnedyrkan kommer till liv. Järnåldern innan Fimbulvintern. En berättelse om att kämpa för frihet, självbestämmande och om att hitta sig själv. Vi följer Hildur, Alfhild, Linde och Aslak i deras olika strävan att leva utan förtryck. Kärlek, liv och död med avstamp år 523 från den plats invid Dalälven vi idag kallar Borlänge.
Md framsida ekens dotter official
Ekens dotter är en samlingsvolym över "En av de sista" och "Splittrade skärvor". En "coming of age"-bok kombinerad med medeltida fantasy. Lämplig från 11 år och utan övre åldersgräns. "Ekens dotter" kan beskrivas som crossoverlitteratur, ett begrepp som används då böcker har en bredare målgrupp och kan uppskattas av ung som gammal. *** Undangömd från fienden växer Kel upp i en skör fredstid. Till skillnad från sin bror kan hon förnimma träden, en egenskap som gör att hennes liv svävar i fara. Vid Irvs fästning är det av traditionen bara pojkar som lärs upp, men Kel får lära sig svärdskonst och om örters helande verkan. När kriget slutligen bryter ut vänds tillvaron upp och ner. Ska hon lyckas forma sitt eget öde?
Md skugga  ver m nen
Skugga över månen, Miras saga del 1. *** En "coming of age"-bok kombinerad med medetida fantasy. Lämplig från 11 år och utan övre åldersgräns. Serien "Miras saga" kan beskrivas som crossoverlitteratur, ett begrepp som används då böcker har en bredare målgrupp och kan uppskattas av ung som gammal. *** Den föräldralösa flickan Mira dras till den yngsta prinsen av blodet Arkin Zain. Prinsen som göms undan av sin egen familj. Mira följer med när prinsen rymmer från slottet i Kebca. Storkonungen utfäster en väl tilltagen belöning till den som återlämnar hans son och det lilla sällskapet jagas genom skogarna. En skugga fördunklar månen och inte ens skogens vinterväktare vet vad det är, bara att skuggan är något som är djupt fel.
Md det n stan d da tr det framsida
Det nästan döda trädet, Miras saga del 2. *** Mira tar på sig att föra Bergfruns halsband till andra sidan haven i ett försök att rädda trädälvornas drottning. Det gör hon tillsammans med yngsta prinsen som rymt från slottet i Kebca, hans mentor, två trädälvor och en före detta stjärnpräst. De jagas av Storkonungen, som vill hämta hem sin son, samtidigt som det är flera krafter som vill utnyttja den sårbara situation som trädälvorna befinner sig i. Mitt i allt det måste Mira även hantera sina egna bekymmer.
Md eldens mo rker framsida
Eldens mörker, Miras saga del 3. *** Skuggan över månen finns inte längre, men mardrömmarna fortsätter att plåga Mira. De driver henne till handlingar där hon inte längre vet vems vilja det är som styr. *** "Det bästa med Annahs böcker är att hon knyter samman oväntade livsöden med varandra och att man som läsare häpnads över hur alla karaktärers livsöden påverkar varandra, som i ett långt pärlhalsband där varje pärla är unik just för att passa ihop med varandra och bli ett vackert livs halsband med en mängd olika egenskaper och erfarenheter. Avslutningsvis skulle jag sammanfatta Eldens mörker med tre ord; Eld, inre styrka och visdom." - Patricia på Goodreads
Md framsida des
Den enda staden: fyra berättelser *** Tre sammanflätade noveller om hur den gamla civilisationen gick under, om hur tiden söndrades och hur en ny era tog sin början. En novell tvåtusen år senare, om två vänner som finner något i Arivells uråldriga bibliotek, något som borde få fortsätta vila i glömskans dunkel. *** Novellerna går att läsa fristående från Annah Nozlins andra böcker, men tar plats i samma värld som Ekens dotter och Miras saga.
Md a terfunnen
Återfunnen *** En YA-roman i genren magisk realism, lämplig från tonåren och uppåt. *** När farmodern dör upptäcker 19-åriga Ella att hon befinner sig mitt i en konflikt som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det val farmodern gjort i sin ungdom har lämnat ett tomrum hos fraktionen, men Ella vill inte ta farmoderns plats. Hon blir varse att det är flera personer som vill bestämma över hennes liv och död.
Md r ddare framsida small
Ella känner sig övergiven när Erik väljer att åka till Sydamerika deras första jul tillsammans. Hon tänker fira helgerna ensam, men får objudet besök av sin syster Cilla. Från skuggorna i mellanvärlden vädjar Peter om hennes hjälp. Peter som hon älskat i ett tidigare liv och som mot sin vilja tillhör De mörka. Det största brottet och den djupaste hemligheten gör att Ella lever och har fått återfödas till ett nytt liv. // ”En väldigt spännande, kuslig men också gripande historia.” - Astrid Ahlberg, författare

Gudinnornas tid: runor i aska och blod

"Skade, ge mig styrka!" ber hon jaktens gudinna som kan ta formen av en varg. "Hjälp mig!"

Kroppen fylls med ny kraft, men inte ens Skade kan ge henne vingar.

Ropen nedifrån gården talar om att männen tagit upp förföljelsen. Trädens dunkel omsluter henne och fötterna springer med snabba steg längs den välbekanta stigen. Hon minns de gömställen där hon lekt som barn, fast männen känner säkert till de ställena också. Luften river i lungorna. Hon tvingar benen att springa snabbare. Norrut, mot bergen.

läs mer här

Gudinnornas tid är en historisk roman där folktro och gudinnedyrkan kommer till liv. Järnåldern innan Fimbulvintern. En berättelse om att kämpa för frihet, självbestämmande och om att hitta sig själv. Vi följer Hildur, Alfhild, Linde och Aslak i deras olika strävan att leva utan förtryck. Kärlek, liv och död med avstamp år 523 från den plats invid Dalälven vi idag kallar Borlänge.

"Blandningen av historik, gudinnedyrkan och folktro är väldigt suggestiv och bortbytingtemat, som är en viktig del av hela romanbygget, är ett rent genidrag." – Susanne Holmgren, Författarcentrums lektör

"En spännande berättelse där författaren med lätt hand blandar troll, folktro och fornnordisk mytologi." - Elvira Birgitta Holm, journalist och författare

"Denna bok har allt man kan önska sig, den är färgrik och levande med fina beskrivningar av miljöer, landskap och seder. En riktig läspärla!" – Astrid Ahlberg, författare


Ekens dotter

"En av de sista var en oväntat vacker och finstämd fantasybok som på ett lågmält och mjukt sätt berättar om Kels liv och öde. Det berättar om maktbehov och girighet som går så långt att det nästintill utplånar ett ett folkslag. Berättelsen är byggd kring en medeltida värld där de rena fantasyelementen består av mindre element och detaljer. Men detta gör inte berättelsen sämre utan tvärtom bättre. Eftersom det passar så väl in i berättelsen lågmäldhet och mjuka ton. Jag vill inte berätta för mycket om Kel och det som hon får lära sig när hon väl anländer till Irvs fästning. Men det är en mycket intressant komponent som är mycket tilltalande. Annah Nozlin väver också in många fina miljöskildringar som är väldigt trevliga att läsa.

Det jag gillar allra mest med Ekens dotter är hur berättelsen får ta tid på sig utan att boken för den delen blir till en tegelsten. Författaren har på väldigt skickligt lyckats få in i historien att för att lära sig förståelse och skaffa sig kunskap behöver man lära sig. Och att lära sig tar tid. När vi först träffar Kel är hon runt tio år och när boken är slut är hon runt 16 år. Dessutom har författaren på ett mycket skickligt sätt lyckats väva in hur det är för en flicka att växa upp och att de rent kroppsliga förändringar som sker kan vara både dramatiska och skrämmande. Speciellt när denna uppväxt sker i en traditionell mansdominerad värld.
Ekens dotter är en vacker och finstämd fantasyberättelse som säkert kan tilltala både yngre läsare men även äldre läsare.
[...]
Splittrade skärvor flätas ihop med första delen nästan utan övergång. Historien byggs vidare på med samma lågmäldhet och mjuka ton. Men med ett större stråk av mörker och allvar då kriget hotar att bryta ut. Kel måste snabbt lära sig sin roll i detta nya samtidigt som hon måste försöka hitta de sista resterna av sitt folk. Just detta att vi får veta mer om detta folkslag gillar jag då det är intressanta beskrivningar av dom. Kels roll i de händelser som kommer att ske är mer bakom frontlinjen än mitt i den men jag gillar det för ibland är det ju så det är. Ibland är just bakom i kulisserna som de starkaste hjältarna finns. Kel har samtidigt vuxit upp till en ung kvinna som vi vid detta läget känner väl och hon är fin karaktärer som jag trivs utmärkt tillsammans med.
Splittrade skärvor bjuder på samma vackra och trivsamma läsning och jag njuter hela vägen igenom. Detta är också den avslutande delen på Ekens dotter. Det är skönt att fantasyserier inte alltid behöver innehålla hur många delar som helst och vara tegelstens tjocka. Ekens dotter är två delar, ca 300 sidor per del och innehåller precis allt som behövs för en välskriven och vacker fantasyberättelse av det mer lågmälda slaget. Författaren Annah Nozlin har dock skrivit ännu en serie som utspelar sig i samma värld men 100 år senare, Miras saga heter den serien . Intressant drag och jag håller på med första delen i den serien just nu." - Midnatts ord


Skugga över månen

"... det är som att gå igenom en skog och föreställa sig bergens formationer som sovande troll, känna doften av jord och äventyr i luften och höra sprakandet av en lägereld. Den här boken är sinnebilden av svensk fantasy, och jag älskar det." - Loveofboooks på Instagram


Det nästan döda trädet

"Annah Nozlin från Borlänge skriver böcker inom fantasy.
Genren bjuder med oss in till världar fyllda av trolldom och magi. Här kommer alla de väsen från sagor och folktro till liv. En resa tar vid och åhörare och läsaren dras med. Vi får inte glömma att läsa högt för våra barn. Inte heller för de lite större barnen i mellanålder.
Att dela en bok är att dela något magiskt som kan leda till spännande samtal. I Annah Nozlins bok "Det nästan döda trädet" ger sig ett litet sällskap ut på en lång vandring till platser fyllda av mystik, där faror lurar längs vägen.
Författaren Annah Nozlins sätt att skildra naturen och dess närvaro ger boken ytterligare en dimension. Här vill jag stanna en stund och insupa omgivningen. Författaren har byggt en värld så som det anstår en fantasysaga.
Vacker miljö och karaktärer som utvecklas med berättelsen, så som Mira huvudkaraktären gör. I början anar ingen vem Mira är och på vilka gåvor hon bär. Men hon kommer att få en framträdande roll och hennes magi kommer att rädda liv.
Onda krafter har satts i rullning, Trädälvornas drottning måste fritas innan allt är för sent.
Jag tänker mig Annah Nozlins böcker som crossoverlitteratur. Ett begrepp som omnämns då böcker har en bredare målgrupp och kan uppskattas av ung som gammal." - Sofia Alfredsson, Dalademokraten.


Den enda staden

"När jag läser "Den enda staden" av Annah Nozlin på kvällen får jag en försmak av de drömmar som ska komma under natten - åtminstone de vackrare och mer dramatiska. En enkel beskrivning av hennes sagovärld är att det är en plats som Tolkiens lärjunge har skapat för att göra plats för Star Wars i en mytisk spegelbild av det romerska imperiet.

I tre noveller som löper in i och flätas samman med varandra får vi under en mäktig och uråldrig stads yttersta tid möte ett älskande par som riskerar döden för sin förbjudna kärlek, präster och magiker, gudar och gudinnor, bestialiska demoner och troll - och inte minst en liten katt som är så mycket mer än det världen ser. Vår resa genom alla levnadsöden och äventyr avslutas i en fjärde novell som utspelar sig tvåtusen år senare i ett magiskt bibliotek som jag gärna hade velat besöka (men kanske inte ensam och på natten ...). Där får vi återigen träffa magiker och gudar - men även en viss katt.

Det här är en bok som lämpar sig väl även för den som inte är så van vid att läsa fantasy. Tempot är högt och språket är rakt och lättillgängligt - vilket är en fördel när en värld så olik vår egen ska byggas upp och förklara i ett så koncentrerar format. Det enda jag skulle önska mig ytterligare av denna spännande och händelserika berättelse hade varit just 500 sidor till utöver de 168 som redan är skrivna. Här finns gott om plats för de gripande och djupa karaktärerna och deras äventyr att växa på.

Den som vill kan också hitta många paralleller till vår egen värld och egen tid - paralleller som rör slöseri med ändliga resurser, makthunger och traditionella idéer vars makt kväver de som lever under dem." - mhardig, på Instagram


Återfunnen

"Det är en väl uttänkt och väl berättad historia om kärlek, och om dess motsats, hat och rädsla. På slutet blir det riktigt otäckt när de mörka krafterna spelar upp hela sin arsenal. Hatten av!" - Elvira Birgitta Holm, författare och journalist

"En spännande, fantasieggande berättelse om återfödelse och själsfränder som finner varandra i varje liv. Om hur kärleken övervinner hat och hur viktigt det är att behålla kärleken i sitt hjärta." - Gabriella P. Kjeilen, författare

"Det var en riktigt spännande bok som bara tog några dagar att läsa. Jag tyckte boken hade ett väldigt fint budskap om kärlek som varar under flera liv. Att man tillhör en grupp människor som möts liv efter liv. Att känna kärlek övervinner allt hat. Jag tyckte verkligen om den här underbara boken och rekommenderar den varmt. Den får högsta betyg av mig. Det var väldigt lätt att komma in i boken och den är väldigt fint skriven." - Nina, bokbloggare


Räddare

"En väldigt spännande, kuslig men också gripande historia." - Astrid Ahlberg, författare

"Jag har fått äran att recensera @annahnozlin nya bok 'Räddare' som är den efterlängtade uppföljaren till 'Återfunnen'.
Återigen får vi följa nu 20-åriga Ella och hennes kamp för kärleken. Hennes sambo Erik har åkt på språkresa till Sydamerika över julhelgerna och Ella blir lämnad ensam med sin rädsla för De mörka. Inte förrän hon vågar möta sin rädsla och ta ett ödesdigert beslut kan hon bli förlöst. På vägen får hon oväntad hjälp men hon är den enda som kan rädda sig och de sina.
Tycker mycket om konceptet med återfödelse och själsfränder som finner varandra i livscykler och bildar fraktioner. Och hur ödesdigert det kan bli om någon inte accepterar villkoren och t o m säljer sin själ. Ella måste finna sin egen väg i en vardag där det övernaturliga följer henne som en hotande skugga.
Annah Nozlin har skrivit en bladvändare och jag tycker mycket om det lugna men nerviga tempot där osäkerheten lurar i bakgrunden. Språket är fint och följsamt, utan krusiduller, och jag ser med lätthet alla scener framför mig. Trots många återblickar tycker jag att man bör läsa den första boken för att förstå vad Ella går igenom.
Vad jag kan sakna är kanske mer dramatik med de inblandade kärleksobjekten. Nu blir det jaget Ellas tankar som ensam får stå för konflikten.
Älskar den tvetydiga titeln, det fantastiska omslaget som korresponderar med innehållet. Magiskt! Måste läsas, pronto. Och läs också Annah Nozlins medeltidsfantasy "Ekens dotter" och "Miras saga"." - @mobanj, på Instagram

"Det är inte utan en viss nervositet som jag nu - direkt efter att ha läst ut Räddare - sätter mig för att försöka skriva en värdig recension. Boken var mycket efterlängtad och då jag tidigare har läst samtliga sju böcker av författarinnan, vill jag återigen framhålla vilken fantastisk berätterska Annah är.
Räddare riktar sig i första hand till unga vuxna, men också till dig som gillar magisk realism med spänning och ett utforskande av gränslandet mellan döden och livet, samt vad som kan tänkas vara utanför denna cirkel.
'De onämbara flygande varelser med svarta vingar, de som färdas över sjön av eld, fjättrade med kedjor av mörker.' (sid 133)
Huvudpersonen är 20-åriga Ella, tjejen läsaren fick lära känna i Återfunnen, som nyligen flyttat från studentboendet till kärleken Erik. Han har dock hastigt på, givit sig iväg till Sydamerika. Besviken vill Ella fira jul ensam och det är i denna jul- och nyårstid vi får följa henne, samt även se fragment ur Eriks resa i form utav mailtexter. Den här berättarformen knuter vackert ihop de båda böckernas historia, där Återfunnen parallellt gav dagbokstexter till nutidsberättelsen. Och även om mailen i aktuella bok står lite vid sidan av kuslighetsspänningen i berättelsen för övrigt, så tillför de intressanta skildringar (personligen har jag haft drömmar både till Inkaleden och Machu Picchu, som nämns) och sätter huvudkaraktären - om än flyktigt - i trygghet.
Räddares huvudberättelse och den del som utmärker historiens spänning, har återigen med tidigare liv, själsfrändrar och fraktioner att göra. Hemligheter undanhålls i det mörka och från skuggorna vädjar den man som Ella älskat i ett tidigare liv, om hennes hjälp. […]

Räddare är en mycket sorgfylld bok med rädslan tätt inpå, men också en bok fylld av kärlek och längtan. Tog möjligen ett tag att riktigt fängslas även om jag läste de tio första kapitlen i en sittning. Sista halvan lästes sedan närmare i ett nafs, så varning för en sidvändarbok! […] Ser fram emot ditt fortsatta skrivande …" - @rositasoderstrom, på Instagram

Md portra tt 6 2020 07 29
Annah Nozlin, fotograf David Asplund
Köp böckerna

härifrån hemsidan: nozlin.se

eller

t.ex. från Bokus

Kontakta föreningen

info@egenutgivarna.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub