Lindeberg, Ingrid
Myclub toppbild text

Ingrid Lindeberg

Ingrid Lindeberg är journalist, historiker och fotograf. En fotopromenad i barndomskvarteren resulterade i en skönlitterär fotobok, ett förlag och medverkan i ett antal fotoutställningar och fotoboksutställningar runt om i landet.

Hennes bok Där vi en gång var har getts ut på det egna förlaget Lindofinn, som inbunden 2018 och som e-bok 2020. Hon är sedan tidigare representerad på ett antal bibliotek i landet med flera fackböcker om EU och internationella handelsfrågor.

Länk till Ingrid Lindebergs förlag Lindofinn

Md lindeberg
Ingrid Lindeberg

Där vi en gång var

Tillbaks till 1960-talet och livet i förorten. Följ med till en värld av hemmafruar, bagare, tobakshandlare, barn, lek, allvar och drömmar om att få vara med de stora. Följ med till gungparken, till drömmen att bli utvald, tillbaks till skolkorridorer och matsalskö, till inköpsvåndan i tobaksaffären och Peggy Fleming, till röda fjädernyran, till kärlekstörst, till dunsande buteljer och draggande brandmän.

De skönlitterära texterna utspelar sig på 1960-talet fram till tidigt 1970-tal i en av Stockholms närförorter.Fotografierna från platserna i Där vi en gång var är tagna i nutid. Ibland blir konfrontationen brutal.

Läs utdrag ur boken Där vi en gång var

Kontakta föreningen

info@egenutgivarna.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub