Varenius, Helén
Myclub toppbild text

Medlem: Helén Varenius


Helén Varenius

Jag heter Helén Varenius och är författare och konstnär. Bland det roligaste jag vet är att måla och att skriva. Jag skrev och målade mycket som barn, men sedan när jag blev äldre valde jag att utbilda mig inom administration och ekonomi. Nu har jag äntligen fått möjlighet att ha skrivandet och målandet som yrke och jag älskar det. Jag är också en överlevare av syskonmisshandel. För att försöka synliggöra det här problemet, som det nästan inte pratas alls om trots att det är så vanligt, har jag valt att berätta om mina erfarenheter av övergreppen i en självbiografi om två böcker.

Jag driver också en välbesökt blogg som heter Heléns blogg om syskonmisshandel. I bloggen informerar jag om olika aspekter av syskonmisshandel. Jag har också en Facebooksida där jag gör inlägg då och då. https://www.facebook.com/pg/trolltoppan/posts/?ref.... Jag har dessutom en liten webbutik på https://www.trolltoppan.se, där man kan köpa mina böcker och mina konstverk.
Heléns böcker

Skuggbarnet Del 1 – Att utsättas för syskonmisshandel

Genre: Biografi

ISBN: 978-91-984652-0-4

I boken berättar författaren öppenhjärtigt om sina erfarenheter av syskonmisshandel. Vilken slags misshandel hon utsätts för, hur hon reagerar på detta och hur föräldrarna vägrar inse vad det är som händer, utan tolkar det hela som normalt syskongnabb. Genom att dela med sig av sina upplevelser hoppas hon nu uppmärksamma detta dilemma som fortfarande lever en alltför undanskymd tillvaro i Sverige.

Skuggbarnet Del 2 – Att utsättas för syskonmisshandel

Genre: Biografi

ISBN: 978-91-984652-1-1

I boken berättar författaren öppenhjärtigt om sina erfarenheter av syskonmisshandel. Vad för slags misshandel hon utsätts för, hur hon reagerar på detta, samt de långvariga effekterna av att ha blivit utsatt. Genom att dela med sig av sina upplevelser hoppas hon nu uppmärksamma detta dilemma som fortfarande lever en undanskymd tillvaro i Sverige.

Boken innehåller även en faktadel om syskonmisshandel.

Kontakta föreningen

info@egenutgivarna.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub