Öberg, Staffan
Myclub toppbild text

Deckare om Yttsäter

Under uppbyggnad.

Mörka händelser i Yttsäter

Yttsäter är en liten by i Ångermanland. Har du kört över Högakustenbron och någon mil norrut har du kört genom Yttsäter där berättelsen utspelas i del 1-3. I del 4 utspelas berättelsen även i stora delar av Ångermanland och i del 5 dessutom i Västerbotten och Norrbotten samt i Stockholm.

Mörka händelser i Yttsäter är en deckarföljetong i fem delar som ska läsas i rätt ordning. Den handlar om människorna i en liten by som drabbas av en våldtäkt följt av ett trippelmord. Därefter får du följa med hur de boende drabbas av den ena olyckan efter den andra till vad man tror är en slutlig upplösning.

Händelseutvecklingen fortsätter sju år senare i del 4 med ytterligare en gruppvåldtäkt utfört av en knarkliga. Det får följder då det finns ett vittne. En lokal journalist skriver om övergreppet och blir själv förföljd. Samtidigt uppstår protestgrupper för att visa missnöje mot all centralisering till Stockholm. Både i del 4 och del 5 blir de skyldiga till våldtäkten själva förföljda av någon som avrättar dem en efter en. Någon okänd blandar sig i protestgrupperna och utför allvarligare sabotage.

Yttsäter i Ångermanland/Höga Kusten.

Byn Yttsäter finns inte i verkligheten utan det är en sammanslagning av de två byarna Yttered och Gallsäter. Om du på E4 kör över Högakustenbron och fortsätter norrut 17 km så kör du genom Gallsäter. Om du kör av E4 och följer gamla vägen 332 så kommer du att köra genom byn Yttered enligt karta. Börja med att stänga fönstret med Lagerlista. Här används det utmärkta Sveriges länskarta som är en länsstyrelsegemensam webbkarta för ökad tillgång till allmänintressant geografisk information.

Md staffan omslag3

Morden i Yttsäter Deckarföljetong del 1

Morden i Yttsäter är den första delen i en serie av en äventyrsdeckare. Boken publicerades våren 2015 och inleds med en våldtäkt och ett trippelmord. Du får lära känna människorna i byn och hur de blir påverkade av dessa händelser.

Vad händer med befolkningen i en by när harmonin och gemenskapen bryts av en våldtäkt och ett bestialiskt trippelmord? Plötsligt är all trygghet borta och ersätts av rädsla. Vem har dödat och varför på detta sätt? Är det någon från byn eller är det någon långt bort ifrån?

Diskussionerna går varma i kiosken där folket samlas för att höra det senaste. Kan det vara någon som tänker slå till igen? Finns det anledning att vara rädd om sitt liv? Hur blir framtiden i Yttsäter? Blir den ännu mörkare än man någonsin kan ana?
Polisen gör allt för att utreda morden och hitta mördaren. Byn besöks av huvudstadens kände journalist som är ett ständigt irritationsmoment för polisen. Han är ofta steget före och får kontakt med människorna i byn. Hans artiklar i Aftonpressen är en nagel i ögat på poliskommissarien.

Md m rka n tter i ytts ter   omslag 700x534

Mörka nätter i Yttsäter Deckarföljetong del 2

Mörka nätter i Yttsäter är den andra i en serie av en äventyrsdeckare. Boken publicerades i slutet av 2015. När första vinterstormen drabbar byn så slår mördaren åter till och när mördaren blir häktad och förklarad skyldig så slår han till ännu en gång. Vem är mördaren?

Morden i Yttsäter är inte en avslutad berättelse utan fortsätter i del 2, som heter Mörka nätter i Yttsäter. Där fortsätter de mörka händelser som drabbar byn.

När ett fjärde offer hittas flått och upphängt i skogen vänds allt upp och ner igen. Vem är offret och vad är kopplingen till trippelmordet? Polisen beger sig återigen till byn för att börja på en ny utredning. Det gör även journalisten Sven-Olof Buke som fått god kontakt med byborna i Yttsäter genom sitt charmiga sätt och smickrande reportage. Han söker upp kioskägaren Karl-Evert och börjar en undersökning på egen hand.

Polisen tror sig ha hittat den skyldige. Men när domen har fallit för de fyra morden och alla drar en lättnadens suck får polisassistent Westin ett telefonsamtal. Hon blir likblek i ansiktet. Utredaren Klarberg ser reaktionen när han ska köra därifrån.

"Vad fan är det, Westin? Vad faaaen?"
Ännu något bestialiskt. Klarberg kör i diket och Westin svimmar av sina skador. Sven-Olof Buke vet och måste hinna först till Yttsäter, före polisen som är upptagen av en dikeskörning.

Samtidigt smyger en beväpnad skugga runt i byn. Och han har fler offer på sin lista…

Md hemligheter i ytts ter   omslag 700x534

Hemligheter i Yttsäter Deckarföljetong del 3

Hemligheter i Yttsäter är den tredje i en serie av en äventyrsdeckare. Boken publicerades i slutet av 2016. Journalisten Buke tror sig veta vem som är mördaren när han drabbas av en överraskning och förstår inget alls.

Morden i Yttsäter och Mörka nätter i Yttsäter är inte avslutade berättelser utan fortsätter i del 3, som heter Hemligheter i Yttsäter. Där fortsätter de mörka händelser som drabbar byn. Denna bok beräknas publiceras under sensommaren 2016. Hör gärna av dig om du är intresserad av att veta vad som händer i Yttsäter.

Journalisten Sven-Olof Buke var säker på att han hade löst mysteriet med morden i Yttsäter. För säkerhets skull väntade han med att skriva den avslöjande artikeln. Det var tur för honom då han senare själv blev vittne till att hans mördare inte var mördaren. Han hade fel och var tillbaka på ruta ett där polisen hela tiden befunnit sig. Det fanns förstås någon som visste vem som var mördaren.

Kommentar från läsare: Hu va ruggigt. Lättläst ! Bra!

Kontakta föreningen

info@egenutgivarna.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub