Öberg, Staffan
Myclub toppbild text

Lea

Berättelsen om Lea

Berättelsen om Lea är en spänningsföljetong i tre delar där Lea är huvudperson och kommer från en annan värld. Hon skickas på uppdrag till världen med de vanliga människorna där hon räddar unga kvinnor från trafficking och hittar utrikesministern som blivit kidnappad.

Md omslag vem  r lea 700x533

Vem är Lea? Spänningsroman del 1

Vem är Lea? är första delen i en följetong med spänning, romantik, fantasy, trafficking och kidnappning. Miljön är från Bålsta till Liljeholmen i Stockholm.

Du får följa Lea när hon besöker Olsson och Svetlana, som nyligen har upptäckt varandra. Hon möter även Ferner, Meta, Lars och Lilian som hjälper henne att angripa en liga som sysslar med trafficking och knarkaffärer.

Aningslösa lever människorna sina liv ovetande om dommerna som lever djupt under deras fötter, och att en av dem rör sig mitt ibland dem.

Längst bort vid den stora sjön i norr njöt hon av soluppgången, den första hon upplevt på länge men inte den sista. Hon skulle få leva uppe bland människorna, lära känna dem och trivas. I motsats till livet nere i underjorden, bland alla dommer där hon kände sig ensam och hotad.

Lea var nog högst sextio, trodde Olsson. Kanske var det ett fruntimmer att satsa på? Men han vågade inte. Lea brukade styra alla samtal de hade och bestämma med sin barska röst. Den var något metallisk ibland, framför allt när hon ville visa att diskussionen var avslutad. Sedan försvann hon bara, med sin käpp. Hon gick fort, fast hon hade käpp. Det var något som var fel på henne, men han begrep inte vad.

Olsson, Ferner, Lisa och de andra känner stor tillit och respekt för den mystiska dam som kommit till deras hjälp och gett deras liv nytt innehåll. Under hennes ledning inleder de ett korståg mot Stockholms människohandlare, och sprider skräck bland dem. Vänner som fiender undrar: Vem är den hemlighetsfulla lilla damen med sina mystiska apparater och märkliga krafter?

Hann, dommernas skapare, har planer för mänskligheten. Honn har planer för Lea. Vilka planer har egentligen Lea?

Md leas arme   omslag r ttad 700x537 170402

Leas armé Spänningsroman del 2

Leas armé är andra delen i berättelsen om Lea, en spänningsroman för vuxna om Stockholm och från Dommvärlden. Lea tar sig an Maartin som är en vilsekommen man med stora mått. Hon tar dessutom hand om Monrova, som varit kidnappad av en bordelliga. Tillsammans bildar de Leas armé som går till angrepp. Dessutom låter Lea bygga Secondland, en boning som inte liknar något annat.

Lea fortsätter att utföra sitt uppdrag att bekämpa trafficking. Ligan blir alltmer desperat sedan hon sprängt bordellen i Gamla stan i Stockholm. De flyttar verksamheten söderut och Lea med sin nya armé följer efter. Ett nytt slag väntar för att befria ett flertal fångar.

En äldre och sliten gård omvandlas till det hypermoderna Secondland för att användas som centrum i kampen mot brottslighet. Där flyttar Monrova och Maartin in för att vara de första som ingår i Leas armé. De angriper traffickingligan som har ett flertal bordeller. Uppdraget är att rädda unga kvinnor från ett slaveri.

Lea har ständig kontakt med sin herre nere i underjorden och förvarnas om ett framtida besök av en varelse som fullständigt kommer att påverka hennes liv. En dommer som skiljer sig mer från människorna än vad Lea gör. Hon är inte medveten om att denne är skickad som livvakt mot den farligaste fienden för henne.

Md omslag leas livvakt rgb 700x531

Leas livvakt Spänningsroman om Höga Kusten, del 3

Leas livvakt är tredje delen i berättelsen om Lea, en spänningsroman för vuxna där Lea åker norrut till Höga kusten för att leta efter den kidnappade utrikesministern. Före det får hon besök av en ny varelse från Dommvärlden. Det är en liten parvel som heter Goss och visar sig ha många användbara egenskaper. Goss ingår också i Leas armé samtidigt som han utan Leas vetskap är hennes livvakt.

Det ljöd ett dovt dån genom valven och tunnlarna djupt nere i underjorden. Uppe på jordytan upplevdes det som ett mindre jordskalv, men långt där nere var uppståndelsen desto större.

Hemma i Ingenland gled Lea in genom porten fram till sin lilla gård. Hon stannade bilen, öppnade dörren och stirrade storögt framför sig. På hennes egen veranda satt en liten gosse med fötterna på bordet. Han såg riktigt spydig ut där han lekte med ett stort tuggummi i munnen. Goss hade presenterat sig. Leas livvakt mot Honn.

Utrikesministern var borta, kidnappad. Lea färdades norrut med sin armé för att leta och körde över Högakustenbron vid Ångermanälven. Hon stannade till vid restaurangen intill bron för att sträcka på benen och tog en fika. Hennes örnliknande jättefågel Realia fick sig en flygtur utöver älven.

Kontakta föreningen

info@egenutgivarna.se

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub